Prof. Asoc. Dr. Bogdan Mincu
Medic Primar Pneumolog
Doctor in Stiinte Medicale

Despre mine

Salut! Sunt Bogdan Mincu, pneumolog Cluj-Napoca din 2009.

Am experiență în sistemul stat și privat, învățând avantajele fiecăruia. La cabinetul meu prioritizăm siguranța și confortul pacienților, evitând așteptările la cabinet.

Tratăm probleme serioase de sănătate cu diagnostic precis și terapie eficientă, valorizând răbdarea și empatia. Serviciile oferite se bazează pe respectul față de pacient și pe calitatea actului medical.

Care sunt lucrurile care imi definesc practica medicala?

Prin abordarea nouă, bazată pe o relaţie de încredere între medic şi pacient, aş vrea să vă iau de pe umeri grija bolilor respiratorii. La cabinetul meu veţi beneficia de cele mai moderne metode de diagnostic şi de tratament adresate problemelor dumneavoastră de sănătate. 

Viziunea mea

De cele mai multe ori nu devenim conştienţi de cât de important este să respirăm uşor decât atunci când o boală a aparatului respirator ne îngreunează acest act reflex și ne face să pierdem din sanatate.

Bolile respiratorii sunt o cauză majoră de suferinţă, ele scăzând dramatic calitatea vieţii pacienţilor care au nenorocul să le pice pradă. Din fericire însă, medicina modernă este capabilă să rezolve multe din problemele care vă pot afecta la nivel de sanatate a respiraţiei.

În cabinetul meu, grija pentru sanatate, pentru sănătatea dumneavoastră este pe primul loc. De aceea, tot instrumentarul folosit pentru diagnosticul şi tratamentul dumneavoastră este fie de unică folosinţă, fie – atunci când acest lucru nu este posibil – sterilizat cu atenţie, respectând normele în vigoare şi recomandările producătorului.

Misiunea mea

Misiunea mea, ca medic pneumolog, este de a oferi clujenilor o abordare nouă, bazată pe un set de valori cristalizat in peste un deceniu in slujba pacientului, care să elimine neplăcerile majore ale relației dintre medic și pacient precum lipsa transparenței actului medical, lipsa empatiei sau timpul pierdut în așteptarea unui consult medical.

Valorile mele

Valorile care stau la baza practicii mele medicale sunt:

  • Respectul  pentru fiecare din pacienți.
  • Empatia cu care trebuie tratat fiecare caz în parte.
  • Calitatea serviciilor medicale.
  • Accesibilitate actului medical pentru cei care au nevoie de el.
Experienta profesionala
  • 2009-2014 – Medic rezident pneumolog, Spitalul clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, Cluj-Napoca
  • 2014-2019 – Medic Specialist Pneumolog, Cabinet de pneumologie, Cluj-Napoca
  • 2019-Prezent – Medic Primar Pneumolog, Cabinet de Pneumologie, Cluj-Napoca
  • 2016-2020 – Presedinte fondator al Sectiunii Noua Generatie din cadrul Societatii Romane de Pneumologie
  • 2016-2020 – Membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Pneumologie
Experienta in cercetare

Experiența de 11 ani în cercetarea clinică – peste 25 studii clinice cu beneficiu terapeutic – m-a învățat să pun siguranța pacienților pe primul loc în practica medicală de zi cu zi. Atenția la detalii și abordările eficiente și inovatoare sunt caracteristici ale studiilor clinice cu beneficiu terapeutic de care poate beneficia și practica medicală curentă.

Din 1 august 2014, in urma sustinerii publice a tezei de doctorat cu titlul “Epidemiologia BPOC la pacientul nefumător“, am obținut titlul de doctor în științe medicale.

Experienta didactica

2015-Prezent  – Profesor Asociat, Cluj School of Public Health, Universitatea Babes-Bolyai

2014-prezent – Project manager proiect REMAP – workshop-uri educationale pentru medici rezidenti pneumologi.

2016-2020 – Organizator al Simpozionului National al Sectiunii Noua Generatie din cadrul Societatii Romane de Pneumologie, manifestare anuala

Sanatatea plamanilor tai e misiunea noastra

Luni: 13-20 | Marti: 11-18 | Miercuri: 11-18 | Joi: 11-18 | Vineri: 9-16

0766277345

dr.mincu@pneumologcluj.ro

Str. Horea nr. 78 camera 4